Luni-Vineri, 10-15 la 0759-022-449, 0758-065.064

Dacă ați participat la un concert sau festival, desigur v-ati protejat urechile cu dopuri de urechi. Cercetările recente au arătat că muzicienii profesioniști ar trebui să adopte această practică cât mai urgent. Acest grup este expus la pierderea auzului de patru ori mai mult decat restul populatiei. In plus muzicienii au sanse cu 57% mai mari la tinitus (acufene) din cauza zgomotelor excesive.

Pierderea auzului demuzicieni

Revista „Occupational and Environmental Medicine” a publicat cercetarile din Germania, incluzand toate rezultatele. Cercetatorii au analizat dosarele medicale a 7 milioane de cetateni germani incepand cu anul 2004 până în 2008. Trei milioaneau avut vârste cuprinse între 19 și 66 de ani, din care 2227 au fostmuzicieni. In acest studiu de patru ani, au fost raportate aproape 248.000 de cazuri de pierdere a auzului. Dintre acestea 238 erau muzicieni cu probleme aleauzului.

Comparațiile au aratat ca muzicienii aude patru ori mai mari sanse de a avea probleme cu auzului. Desigur, acest lucru se datorează expunerii lor la sunete excesive in timpul concertelor si evenimentelor. Ei sunt aproape si timp indelungat de zgomotele excesive ceea ce crește probabilitatea de tinitus (acufene). În acest caz, cu 57%. Din moment ce auzul este un lucru sacru pentru muzicieni, problemele de auz cum ar fi tinitus (acufene) ar fi destul de grave.

Protecție auditivă pentru muzicieni

Având în vedere numărul de muzicieni profesioniști și gravitatea rezultatelor, consecințele pot împiedica într-adevăr, profesia și rezultatelel lor, de la pierderea severă a calității viețiipana la pierderea auzului, acest grup este de o mare importanță pentru sănătatea publică„, autorii acestui studiu. Datele demonstrează necesitatea de a lua măsuri.

Prin urmare, cercetatorii recomanda ca toti muzicieniisă-si protejeze auzul, indiferent dacă canta la vioara intr-o orchestră sau este bateristullao trupă hard rock. Daca esti muzician si vrei sa iti protejezi auzul, atunci iti recomandam dopurile de protectie Alpine Music Safe Pro.

Sursa: Alpine Hearing Protection

error:Content is protected !!