Luni-Vineri, 10-15 la 0759-022-449, 0758-065.064

Evenimentele mari, atrag mii de oameni, care au un singur scop comun: distractia! Stiu la ce te gandesti: ‘festival’. Distractie la aer liber, o bautura savuroasa si restul lasand in seama soarelui. Desigur exista si alte evenimente mari in afara festivalurilor. Cum ar fi târgurile internaționale, concerte și meciuri de fotbal! Multimea de aceasta amploare, tinde sa fie zgomotoasa după cum vă puteți imagina care poate duce la pierderea auzului.

Pericolul pierderii auzului

Probabil stiti din experienta ca atunci cand are loc un eveniment de mare aploare, va pierdeti in multime, Simturile noastre sunt stimulate de multime si devenim una si aceasi cu multimea. De exemplu, atunci când suntem la un meci de fotbal si scandam in grup sau la un concert unde toata lumea canta impreuna. Din păcate, participarea la aceste tipuri de evenimente prezintă adesea un pericol in ceea ce priveste pierderea auzului.

Record al zgomotului: 137,6 dB

Daca comparam evenimentele din Marea Britanie cu alte evenimente de pe mapamond, cum ar fi hochei pe gheata, fotbal, baseball sau fotbal american, ajungem la concluzia ca intotdeauna se poate mai mare, mai spectaculos si mai galagios. Noile recorduri mondiale sunt stabilite în mod frecvent in cele mai mari si zgomotoase stadioane din lume.Aceste recorduri sunt inregistratee în Cartea Recordurilor. Actualul record mondial pentru cel mai galagios publicul din istorie, a fost stabilit de catre fanii Seahawks Seattle, o echipa de fotbal american din Seattle, Washington.Fanii echipei au scandat atât de tare încât nivelul zgomotului a atins137,6 de Decibeli.Acest lucru este comparabil cu un cutremur mai mic, astfel încât nu se poate numi zgomot subtil.

Prevenirea pierderii auzului

Dr. Tim Rindlisbacher, director al ´Sports health in Cleveland Clinic in Toronto’, a declarat urmatoarele: “De fiecare data cand urechile tiuie, este dovada clara a pierderii auzul. Nu există nici un mecanism de recuperare sau inlocuire a celulelor moartea aleurechii interne, de aceea protectia auzului ar fi o idee foarte inteligenta.” Ceea ce inseamna ca pierderea auzului este un prodces irevesibil si ca problemele legate de tinitus pot fi prevenite doar prin protectia auzului.

“La un eveniment de mare amploare prevenirea pierderii auzului este atat de simplu cat de simplu este purtarea dopurilor de urechi” citat de Healthhaim. Mesajul este foarte clar: de a folosi dopuri de urechi. Pentru adulți, sunt disponibile dopuri de urechi PartyPlug, iar pentru copii, există casti de urechi colorate sau dopuri de urechi Pluggiest Kids.

Sursa: Healthaim, CBC, NPR, si Aline Hearing Protection

error:Content is protected !!